keskiviikko 3. heinäkuuta 2019

Päivitetyt tavoitteet loppuvuodelle

Puolet vuodesta jäljellä! Ihan hullua, juurihan vasta oli uusivuosi. Koko kevät meni aikamoisessa sumussa, koska henkilökohtaisessa elämässä tapahtui paljon. Katselin kuitenkin tämänhetkistä varallisuustilannetta ja huomasin yllätyksekseni, että salkku ylitti jälleen uuden tuhatluvun, ainakin toistaiseksi. Salkussa onkin tällä hetkellä hieman reilu 16 000 euroa.

Innostuin tekemään hieman laskelmia: vuodesta on jäljellä kuusi kuukautta. Aikaisemmat tavoitteeni loppuvuodelle olivat seuraavat:
  1. Puskurirahastoon 10 000 euroa
  2. Kuukausisäästämisen jatkaminen vähintään 300 eurolla (on nykyään 400 euroa)
  3. Nettovarallisuuden kaksinkertaistuminen eli noin 28 000 euroa
Aloin kuitenkin haaveilemaan hieman erilaisista tavoitteista:
  1. Puskurirahastoon 10 000 euroa (tähän ei muutosta)
  2. ASP-tilille 20 000 euroa
  3. Salkun arvo vuoden lopussa 20 000 euroa tai enemmän
Puskurirahastosta puuttuu 1 700 euroa, ASP-tililtä 900 euroa ja salkusta vajaa 4 000 euroa, että nämä tavoitteet täyttyisivät. Laskeskelinkin siis, että kuukausittaisen säästösumman pitäisi olla hieman vajaa 1 100 euroa eli aikalailla puolet normaaleista kuukausituloistani. Toki tämä ei ole niin yksinkertaista, koska salkun liikkeistä ei koskaan tiedä. Mikäli kurssit suosisivat, pienemmälläkin säästösummalla voisi päästä tavoitteeseen. Toki tavoitteen saavuttaminen salkun osalta voi jäädä, mikäli kurssit syöksyvät esimerkiksi juuri joulukuussa kuten viime vuoden lopussa kävi.  

Ajatus siitä, että varat olisivat vuoden lopussa 50 000 euroa tai enemmän on mielestäni hauska tavoite, 50 000 on kuitenkin konkreettinen summa vaikka nettovarallisuus onkin sitten eri juttu. Ehkä joku päivä sekin ylittää tuon rajan. :) Lähdenkin siis innoissani tavoittelemaan näitä! ASP:n osalta tavoite tulee täytetyksi varmasti jo seuraavaan palkkapäivään mennessä ja eiköhän elokuussa tilille napsahtavat veronpalautuksetkin mene suoraan näiden tavoitteiden hyväksi.

Vaikka tämänhetkinen varallisuuteni onkin melko pientä, alkavat nuo luvut kuitenkin jo tuntua joltakin. Harvoin innostun juuri mistään, mutta täytyy kyllä myöntää, että rahasta ja sijoittamisesta voisin keskustella loputtomiin. Ja se mielihyvän tunne kun saa enemmän ja enemmän säästettyä ja sijoitettua, haha!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti